Incheierea lunii martie gaseste euro pe un trend crescator. Nu este vorba insa de un fenomen "natural", ci de ajutorul pe care acesta il primeste de la Banca Nationala.

"Cred ca de la jumatatea lunii, BNR a fost prezenta aproape zi de zi in piata, de unde a cumparat valuta, prin intermediul a diverse banci, declara un dealer bancar. Mentinerea monedei unice pe o panta ascendenta convine de minune Ministerului de Finante, stiut fiind faptul ca in data de 1 aprilie urmeaza sa fie calculate accizele pentru trimestrul al doilea. Iar cum in urmatoarele doua - trei luni se asteapta o apreciere a leului, sumele care vor intra vor finanta cu mai mult spor bugetul". Ieri euro a inceput ziua la 3,645 - 3,655 lei, dupa care a urcat pana la un maxim de 3,68 - 3,69 lei. In aceste conditii, cursul mediu a urcat de la 3,6455 la 3,6712, maximul ultimelor cinci saptamani.

La randul sau, dolarul, care a beneficiat si de evolutia paritatii sale fata de euro pe pietele internationale a crescut de la 2,8169 la 2,8339 lei.

Paritatea euro/dolar a fluctuat intr-un culoar foarte ingust, cuprins intre 1,2919 si 1,2975 dolari. Aceasta evolutie s-a datorat lipsei de informatii economice importante de pe cele doua maluri ale Atlanticului.
In consecinta, pretul unciei de aur calculat pe London Bullion Market s-a mentinut, la randul sau, in jurul valorii de 426 dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri