Exporturile romanesti in Ungaria s-au majorat, in ultimii ani, cu 50%, iar Romania a devenit principala piata de export a Ungariei, in afara Uniunii Europene. De asemenea, in prezent, in Romania activeaza peste 6.000 de firme ungare.

Aceste date au fost prezentate de Skapinyecz Peter, consilier al Camerei de Comert si Industrie a Ungariei pentru Promovarea Investitiilor si Comertului ITDH, la Conferinta intitulata "Europa comuna"- Parteneriat ungaro - roman, desfasurata in cadrul targului Agromalim, la Expo Arad International.

Conferinta, moderata de Radetsky Jeno, presedinte al Camerei de Comert si Industrie Romano - Ungara CARPATIA, a reunit reprezentanti ai ITDH, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene aradene. in cadrul simpozionului, partea ungara a facut mai multe prezentari referitoare la experienta firmelor din tara vecina, dupa integrarea Ungariei in UE, dar si la experienta in activitatea lor in Romania. S-a mai discutat, de asemenea, despre dezvoltarea relatiilor bilaterale, dezvoltarea zonei Aradului.

"E in interesul tuturor aderarea Romaniei la UE. Dar vor exista atat castigatori, cat si invinsi. Experienta noastra dovedeste o intensificare a competitiei dupa aderare", a declarat citat de Rompres Parragh Laszlo, presedintele CCI a Ungariei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Romanii daruiesc mai multe flori: business-urile florale, in crestere
Setari Cookie-uri