Rata anuala a inflatiei a fost in septembrie de -1,7%, revenind la nivelul din iulie, dupa ce in august s-a adâncit la -1,9%, pe fondul cresterii preturilor de consum cu 0,9% la alimente si cu 0,1% la servicii in cursul lunii septembrie, potrivit datelor INS.

Masurata prin indicele armonizat al preturilor de consum, rata anuala a inflatiei s-a situat la -1,5%.

"Cresterea medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (octombrie 2014 - septembrie 2015) fata de precedentele 12 luni (octombrie 2013 - septembrie 2014), calculata pe baza IPC, este de 0,0%. Determinata pe baza IAPC, cresterea este de 0,2%", anunta Institutul National de Statistica (INS).

In septembrie, ponderea marfurilor si serviciilor care au inregistrat o scadere a preturilor fata de aceeasi perioada a anului trecut este de 38,8%, cele care au avut cresteri cuprinse in intervalul 0-2,5% detin o pondere de 34,1%, iar marfurile si serviciile ale caror preturi au crescut cu mai mult de 2,5% reprezinta 27,1%.

Fata de august, preturile de consum au crescut cu 0,26% in septembrie, sustinute de avansul cu 0,9% al preturilor la alimente si cu 0,13% al tarifelor serviciilor, in timp ce marfurile nealimentare s-au ieftinit cu 0,15%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri