Campionatul mondial de fotbal Germania 2006 a contribuit la cresterea cu 23% a consumului de bere din Romania in perioada verii, fata de aceeasi perioada a anului trecut
Cea mai cautata a fost berea la halba care a ajuns la 8,5 % din volumul de vanzari din lunile iunie, iulie si august, in timp ce anul trecut cota de piata a acesteia a fost de 6,3%.

Cifrele Asociatiei "Berarii Romaniei" demonstreaza ca romanii au petrecut mai mult in baruri, pub-uri si restaurante. Decizia de a cumpara mai multa bere decat de obicei a fost o consecinta a obiceiurilor de consum ale romanilor in perioada vacantelor concentrate in iulie si august. in plus, campionatul mondial de fotbal a dus tot mai multi romani la terase", a precizat potrivit NewsIn managerul general al Asociatiei "Berarii Romaniei", Constantin Bratu.

Pentru intreg anul 2006, Asociatia "Berarii Romaniei" estimeaza o crestere de pana la 16 milioane de hectolitri de bere, adica un consum de 74 de litri pe cap de locuitor.

Piata berii a ajuns la aproape 7,8 milioane hl de bere in primele sase luni ale anului, cu 16% mai mult fata de perioada similara a anului 2005. Membrii Asociatiei Berarii Romaniei - Brau Union Romania, Interbrew Romania, United Romanian Breweries Bereprod Romania si Ursus Breweries au inregistrat un volum de 5,6 milioane hl, fata de 4,75 cat au avut in primele sase luni ale anului trecut, ceea ce inseamna o crestere de 18%.

Potrivit comunicatului, romanii consuma bere cu moderatie si responsabilitate. in Romania s-au inregistrat 70 de litri de bere pe an, pe cap de locuitor in 2005, in comparatie cu alte state unde consumul depaseste cu mult nivelul tarii noastre Cehia cu 160 litri, Germania cu 118 litri, Austria cu 111 litri, Luxemburg cu 106 litri, Belgia cu 96 litri, Spania cu 79 sau Olanda cu 78 litri.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cum a fost 2018 pentru piata de fashion din Romania
Setari Cookie-uri