Bucurestiul ar putea intra chiar maine in zona euro, in contextul in care este la un nivel al veniturilor de 130% fata de media europeana, dar nord-estul Romaniei este la un nivel de numai 20-25%, a spus Ionut Dumitru, economist sef al Raiffeisen Bank si presedinte al Consiliului Fiscal.

El a precizat ca obiectivul Romaniei de a intra in 2019 in zona euro nu a fost asumat de nimeni cu seriozitate. Pana acum au fost inaintate 6 termene de aderare in zona euro a tarii noastre. Daca ar fi fost sa respectam obiectivul 2019 ar insemna ca anul viitor sa intram in mecanismul ratelor de schimb, ceea ce este imposibil si nici nu a fost ridicata aceasta discutie.

"Realizam acum ca seriozitatea a fost zero in ce priveste acest proiect si orice data am pronunta acum nu va putea fi tratata cu seriozitate", a completat ionut dumitru

Adoptarea euro nu este un scop in sine si nu ne va face mai bogati peste noapte.

Economistul a criticat, de asemenea, faptul ca asumarea unor date de aderare nerealiste a determinat o parte din populatie sa se indatoreze in euro, cu gandul ca in scurt timp nu va mai exista risc valutar.

2019 incepe fara sperante la...
Citeste si: 2019 incepe fara sperante la un aer curat pentru bucuresteni


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romanii au de 4 ori mai multa incredere in CE decat in Parlament