Afacerile din industrie au crescut in primele trei trimestre cu 2,5%, sustinute de industria prelucratoare, care a consemnat un avans de 2,7% si a inregistrat o suplimentare a comenzilor noi cu 2,9%, datorita in special bunurilor de folosinta indelungata, potrivit datelor INS.

Pe de alta parte, cifra de afaceri din industria extractiva a scazut cu 2,9%. Pe marile grupe industriale, industria bunurilor de capital a inregistrat un avans al afacerilor de 7,9%, cea a bunurilor de folosinta indelungata de 6,2%, industria bunurilor intermediare si-a sporit cifra de afaceri cu 4%, iar industria bunurilor de uz curent cu 2,3%, pe cand industria energetica a consemnat un recul de 20,5%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Comenzile noi din industria prelucratoare au fost sustinute de industria bunurilor de folosinta indelungata (+23,7%), industria bunurilor intermediare (+4,2%), industria bunurilor de capital (+1,4%) si industria bunurilor de uz curent (+0,8%).

Industria a inregistrat in septembrie afaceri in urcare cu 16,8% fata de august, datorita cresterii industriei prelucratoare (+17,4%). Industria extractiva a scazut cu 0,8%. Industria bunurilor de capital a avut afaceri mai mari cu 43,3%, cea a bunurilor de folosinta indelungata cu 20,3%, industria bunurilor intermediare cu 12,2% si industria bunurilor de uz curent cu 4,3%. Pe de alta parte, industria energetica a scazut cu 8,8%.

Industria prelucratoare a avut in septembrie comenzi mai mari cu 24,8% decat in august, ca urmare a majorarilor inregistrate in industria bunurilor de capital (+36,5%), industria bunurilor intermediare (+15,1%), a bunurilor de uz curent (+11,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+9%).

Comparativ cu septembrie 2014, afacerile din industrie s-au imbunatatit cu 0,9%, la care a care a contribuit industria prelucratoare cu o crestere de 1,3%. Industria extractiva a scazut cu 11,3%. Industria bunurilor de folosinta indelungata a inregistrat un avans de 7,4%, cea a bunurilor de capital de 7%, industria bunurilor de uz curent a crescut cu 3,6%, iar cea a bunurilor intermediare cu 0,6%, pe cand industria energetica a scazut cu 27,8%.

Totodata, comenzile noi din industria prelucratoare au scazut cu 3,9%, ca urmare reducerilor consemnate in industria bunurilor de capital (-6,6%), industria bunurilor de uz curent (-3,6%) si industria bunurilor intermediare (-1,8%). Cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+22%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri