Banca Mondiala a prezentat miercuri Raportul privind evolutia indicatorilor economici la nivel mondial.
Conform raportului, Romania detine locul sapte la categoria inceperea unei afaceri, pe primul loc situandu-se Canada, in timp ce in clasamentul general Romania ocupa locul 49, informeaza Rompres. La sectiunea plata impozitelor Romania detine locul 131, iar la cea de obtinere a autorizatiilor locul 116.

Romania a simplificat procedurile de obtinere a autorizatiilor de constructie, reducand durata de la 291 la 242 zile, iar cat priveste reforma in domeniul comertului, a redus numarul total de zile necesare importului de la 28 la 14, acestea fiind in opinia reprezentantilor Bancii Mondiale rezultate importante.

Potrivit directorului de tara pentru Europa Centrala si de Est, Anand Seth, Romania a realizat cele mai multe reforme din Europa in ultimii doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri