Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele noua luni, fata de aceeasi perioada din 2014, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,9%, respectiv cu 10,5%.

Pe elemente de structura au avut loc cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 15,9% (serie bruta, n.r.), lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,2% si la lucrarile de constructii noi cu 7,6%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 15,6% si la cladirile nerezidentiale cu 5,2%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 0,2%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

In septembrie, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,7%, respectiv cu 0,7%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a fost mai mare cu 4,4%, respectiv cu 4%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Constructiile au crescut cu 11% in primele 8 luni
Setari Cookie-uri