Romania a inregistrat in trimestrul trei cea mai puternica crestere economica din UE comparativ cu trimestrul precedent si se afla pe locul al doilea in privinta avansului fata de aceeasi perioada a anului 2014, potrivit estimarilor publicate vineri de serviciul european de statistica Eurostat.

Astfel, Romania este pe primul loc in UE, cu un avans al PIB de 1,4% in intervalul iulie-septembrie, comparativ cu trimestrul al doilea, urmata de Polonia si Slovacia, cu 0,9%, si Spania cu 0,8%, scrie Mediafax.

Comparativ cu trimestrul trei din 2014, Cehia a inregistrat cel mai rapid ritm de crestere a PIB, de 4,3%, in timp ce Romania se afla pe locul al doilea, cu un avans de 3,6%, similar cu cel al Poloniei, in timp ce PIB-ul Slovaciei a urcat cu 3,5%.

Economia zonei euro a crescut in trimestrul al treilea cu 0,3% fata de trimestrul precedent, in timp ce la nivelul Uniunii Europene avansul a fost de 0,4%. In trimestrul al doilea, zona euro si UE au consemnat cresteri economice de 0,4%. Comparativ cu trimestrul trei din 2014, PIB-ul zonei euro a urcat cu 1,6%, iar cel al UE cu 1,9%.

Citeste si:
Noile norme privind creditarea, gata foarte curand! Ce se schimba?
Mugur Isarescu: Noile norme...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, crestere economica record in UE, pe o structura subreda!