Romania va pierde in total circa sase miliarde de euro din alocarile de fonduri europene pe exercitiul 2007-2013, raportat la un grad de absorbtie de aproximativ 70%, a afirmat miercuri fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, care a detinut anterior portofoliul Fondurilor Europene.

Teodorovici a amintit ca obiectivul sau a fost atingerea unui grad de absorbtie a fondurilor comunitare de 80%, si considera ca inca poate fi atins. Planul de guvernare prevedea un grad de absorbtie cuprins intre 50% si 80&, scrie Mediafax.

"Astazi il privim undeva la 60%, iar estimarile ministrului Nica (Marius Nica, fostul ministru al Fondurilor Europene n.r.) sunt undeva la 71%. Sunt circa cinci miliarde de euro, cel putin, care se vor pierde. Daca eu am spus 20% care nu se vor cheltui in acest an, asta inseamna undeva la patru miliarde si ceva de euro. Ganditi-va ca nu se fac 80%, se fac poate 70%, ceea ce inseamna undeva la sase miliarde de euro pierderea pe actualul ciclu financiar", a subliniat Teodorovici.

El a mentionat ca va propune in calitate de senator, dupa ce a solicitat si anul trecut in Parlament, sa se constituie o comisie parlamentara care sa analizeze "la sange" activitatea si rezultatele fiecarui ministru pe zona de fonduri europene, din anul 2007 pana in prezent.

"O analiza pe care eu o voi face in mod personal, in stilul meu. Nu poti sa accepti ideea ca se pierd in Romania miliarde de euro. (...) Trebuie sa se stie foarte clar cine a gresit, iar pe viitor acele persoane sa nu mai poata intra nicaieri in spatiul public, in administratia publica", a conchis Teodorovici.

Citeste si:
Teodorovici: Pozitia ferma a PSD - eliminarea pensiilor speciale
Eugen Teodorovici: Pozitia...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Este exclus ca OMV să se retragă din Marea Neagră
Setari Cookie-uri