Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a declarat, joi, ca spera ca procentul final de absorbtie a fondurilor europene in exercitiul financiar 2007-2013 sa depaseasca 70 la suta, in prezent gradul de absorbtie aflandu-se la aproximativ 60 de procente.

"Pe perioada 2007-2013, la fiecare ora, gradul de absorbtie se schimba in functie plati, ce plati intra, ce plati se certifica. Deci acum este un procent de aproximativ 60 la suta grad de absorbtie, plati certificate de catre Comisia Europeana. Formal mai avem foarte multe alte plati in casa, sunt proiectele care sunt in evaluare, sunt plati care urmeaza sa vina. Deci speram ca acest procent sa poata creste", a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, scrie Mediafax.

Intrebata care va fi procentul final de absorbtie in exercitiul financiar 2007-2013, Aura Raducu a spus ca isi doreste sa depaseasca 70 de procente.

"Nu stim un procent exact, dar imi doresc foarte mult sa depasim 70 la suta. Sunt programe care merg mai bine, programe cu mai multe probleme, dar luam proiect cu proiect si program cu program ca sa putem sa acceleram si sa ajungem la un grad de absorbtie cat mai bun, dar sper sa depasim 70 la suta", a aratat ministrul Fondurilor Europene.
Aura Raducu a mai spus ca saptamana viitoare va inainta o nota in sedinta de Guvern prin care va expune modificarile de legislatie necesare pentru accelerarea absorbtiei de fonduri.

"Sunt anumite modificari de ordonanta de urgenta care erau restrictive pentru beneficiari, de exemplu sa depuna cererile de finantare pana la o anumita data. Incercam sa flexibilizam putin acest lucru, astfel incat cat mai multi beneficiari sa aiba posibilitatea sa isi finalizeze proiectele. Discutam aceasta nota saptamana viitoare in sedinta de Guvern", a precizat ministrul.

Citeste si:
Cristian Ghinea a fost propus la conducerea Fondurilor Europene
Cristian Ghinea, consilierul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Măsurile economice adoptate de guvern, publicate în Monitorul Oficial
Setari Cookie-uri