Proiectul bugetului de stat pe 2016 va fi facut public vineri seara, cel tarziu sambata dimineata, a anuntat, joi, dupa sedinta Guvernului, ministrul Finantelor Publice, Anca Dana Dragu care a prezentat proiectiile macroeconomice care stau la baza alcatuirii bugetului pentru anul viitor.

Ministrul Finantelor a anuntat un deficit ESA de 2,95% si o crestere economica de 4,1% pentru 2016, iar Produsul Intern Brut estimat pentru 2016 va fi de 746,6 miliarde de lei, scrie Mediafax.

Potrivit ministrului Finantelor, vor fi pastrate majorarile de salarii decise de Guvernul Ponta pentru angajatii din sectorul public, care vor genera o crestere a ponderii cu cheltuielile salariale de la 7,3% din PIB in acest an la 7,7% in 2016.

Dragu a precizat ca aceste cresteri salariale vor fi facute intr-o singura transa. Ministrul Finantelor a mai anuntat ca valoarea investitiilor va creste in 2016 fata de acest an cu aproximativ patru miliarde de lei.

Paliu Dragu a precizat ca proiectul de buget pe 2016 va fi postat pe site-ul ministerului vineri seara, cel tarziu sambata dimineata.

Citeste si:
Final de mandat Teodorovici: Proiect de buget cu pensii majorate
Eugen Teodorovici lasa...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Orban: Starea finantelor, foarte proasta. Minus de 11 mld. la incasari