Exporturile Romaniei au totalizat in primele zece luni 45,9 miliarde euro, iar importurile au insumat 52,3 miliarde euro, astfel ca balanta comerciala a inregistrat un deficit de 6,4 miliarde euro, in crestere cu 31,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor INS.

In intervalul ianuarie-octombrie 2014, deficitul balantei comerciale s-a plasat la aproape 4,9 miliarde euro.

Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri (Intra-UE28) a fost de 33,88 miliarde euro la expedieri si de 40,26 miliarde euro la introduceri, reprezentand 73,8% din total exporturi si 77% din total importuri, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Schimburile extracomunitare de bunuri (Extra-UE28) au totalizat circa 12 miliarde euro la exporturi si 12,04 miliarde euro la importuri, cu o pondere de 26,2% din total exporturi si de 23% din total importuri.

Ponderi importante in structura exporturilor si importurilor au detinut segmentele de masini si echipamente de transport (44,2% la export si 36,9% la import) si alte produse manufacturate (32,9% la export si 31,3% la import).
In octombrie, exporturile au fost de 4,9 miliarde euro, iar importurile au insumat circa 5,9 miliarde euro, rezultand un deficit de 879,1 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri