Investitiile de risc, in start-up-uri si firme aflate la inceput de drum a crescut dramatic, semn al optimismului investitorilor dispusi sa-si asume riscuri crescute.

Un investitor de risc este un om de afaceri care asigura capitalul unor afaceri aflate in stadiul de poiect sau finanteaza mici intreprinderi care doresc sa se extinda dar nu au acces pe pietele financiare. Capitalul investit fara nicio garantie este pierdut aproape integral daca aafcerea esueaza, insa de regula investitorii sunt in general suficient de bogati pentru a-si asuma riscul de a sustine mici firme fara istoric, dar cu idei bune si echipa excelenta de management. Practic se mizeaza pe capacitatea unei echipe de a conduce o afacere.

Profiturile obtinute de la o afacere care reuseste este pe masura riscului asumat si acopera toate sumele pierdute in cazul esecurilor. Afacerea Uber este doar unul dintre miile de exemple de asemenea oportunitati.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri