Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat, vineri, de catre comisiile de specialitate din Parlament, cu 76 de amendamente fata de proiectul initial, care presupun fonduri suplimentare de un miliard de lei.

Amendamentele nu sunt fezabile si vor fi respinse in comisiile de buget-finante, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.n Aproape toti reprezentantii comisiilor au avizat bugetul Transporturilor, inregistrandu-se un singur vor "impotriva", din partea senatorului independent Petre Petrescu, si o abtinere, din partea lui Catalin Dragusanu (ALDE), potrivit Mediafax.

Petrescu a afirmat ca respinge proiectul intrucat in buget nu sunt cuprinse fonduri pentru studiul de fezabilitate privind constructia autostrazii Craiova - Lugoj. Bugetul Transporturilor a fost avizat de parlamentarii din comisiile pentru transporturi din Camera Deputatilor si Senat.

Ministerul Transporturilor se finanteaza integral de la bugetul de stat. Institutia va primi pentru anul viitor - in forma proiectului de buget propusa aprobarii comisiilor de transport, fara a lua in calcul amendamentele acestora - 11,86 miliarde lei, in scadere cu 7,6% fata de executia preliminata din acest an, de 12,84 miliarde lei.

Costescu a anuntat miercuri ca in functie de rezultate suma pentru 2016 poate fi suplimentata insa cu 2 miliarde lei.

Citeste si:
Basescu, despre bugetul pe 2016: E bugetul lui Ponta
Basescu, despre bugetul pe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Transporturile vor avea peste 35% din subventiile planificate in 2016