Majoritatea analistilor considera ca in absenta unor evenimente nedorite, cursul economiei mondiale va fi apropiat de performantele pe care le-a inregistrat in acest an. Diferenta va fi data de o structura modificata a repartizarii geografice ale acestor cresteri.

Statele europene vor performa mai bine anul viitor, economiile asiatice vor inregistra performante putin mai slabe ca in acest an, iar economiile care se bazeaza pe veniturile provenite din exploatarea resurselor naturale vor avea cea mai mare scadere in 2016 fata de 2015.

In aceasta plaja de valori se inscrie si prognoza revizuita a FMI (World Economic Outlook) care anticipeaza o accelerare a PIB-ului mondial la 3,6%, ajustat cu inflatia, fata de cresterea de 3,1% din acest an. Spre deosebire de tendinta din ultimii ani, statele emergente vor avea performante mai slabe, in special din cauza economiei Chinei.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri