Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a blocat conturile altor 5.112 de datornici, preluati de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru creante de peste 17,8 milioane lei, se arata intr-un comunicat al institutiei citat de NewsIn.

Desi, lista datoriilor este publicata pe site-ul AVAS, debitorii nu si-au achitat obligatiile, prin urmare, potrivit comunicatului "unica solutie a ramas blocarea conturilor bancare".Printre debitorii carora AVAS le-a blocat conturilor se numara SANEX Cluj Napoca, Sinteza Oradea, Romania Cable Systems, Romania Cable Holdings Bucuresti, Flamingo International SRL Sibiu Bega Reparatii Vagoane Timisoara, Europharm Brasov, RADEF RomaniaFilm, Alpha Metal Bucuresti.

AVAS a recuperat, in primul semestru al anului, creante de peste 245 de milioane de lei noi. "Estimam ca incasarile din creante vor ajunge la 350-400 milioane lei la sfarsitul anului 2006. in primul semestru am reusit sa incasam aproape dublu fata de prevederile bugetare", a afirmat Razvan Orasanu, presedintele AVAS.

AVAS are peste 73 de mii de debitori, iar valoarea totala a creantelor se situeaza in jurul a cinci miliarde de dolari. in primele sase luni ale anului, AVAS a decis sa blocheze peste 10.600 de conturi bancare. in urma acestei actiuni, autoritatea a recuperat creantele de la peste 6.300 de debitori, iar alti o mie de debitori si-au stins voluntar datoriile.