Reprezentanti ai Serviciului Roman de Informatii (SRI) fac, vineri, o serie de verificari la sediul Cupru Min Abrud, dupa ce angajati ai companiei au descoperit mai multe fire suspecte care ar putea face parte dintr-o posibila aparatura ilegala de interceptare.

Surse din cadrul companiei Cupru Min Abrud au declarat ca o echipa de specialisti ai SRI a mers la Abrud si face verificari in sediul societatii pentru a stabili daca se confirma sesizarile conducerii privind existenta unei posibile aparaturi ilegale de interceptare, transmite Mediafax.

Potrivit surselor citate, specialistii SRI au venit cu aparatura cu care verifica mai multe birouri din cadrul companiei, dar si sala de sedinte in care au fost descoperite mai multe fire despre care exista suspiciuni ca ar fi putut proveni de la o aparatura de interceptare.

Conducerea Cupru Min Abrud, companie de stat ce exploateaza 60% din rezervele de cupru ale Romaniei, a sesizat Politia si Serviciul Roman de Informatii dupa ce in sala de sedinte a firmei au fost descoperite fire suspecte care ar putea face parte dintr-o posibila aparatura ilegala de interceptare.

Directorul general al Cupru Min Abrud, Nicolae Turdean, declara, marti ca in ultima zi a anului trecut mai multi angajati l-au anuntat ca au gasit in sala de conferinte "fire suspecte", care ar fi putut proveni de la o aparatura de interceptare.

"Nu stiu despre ce este vorba si sincer sa va spun nu stiu ce ar putea fi, pentru ca nu am intrat in sala sa vad sau sa verific amanuntit. Am fost anuntat de ofiterul de serviciu si eu am anuntat Politia, care a venit si a sigilat sala de sedinte. S-a facut un proces-verbal si a ramas ca vor reveni sa se faca verificari", declara Turdean.

El adauga ca, ulterior, in 4 ianuarie, a facut si o sesizare scrisa catre Politie pentru a urgenta cercetarile.

Intrebat daca ar putea fi o posibila aparatura folosita pentru spionaj economic, Turdean raspundea ca nu stie despre ce este vorba si nici nu doreste sa comenteze pentru a nu alimenta speculatiile care s-au creat privind acest caz.

Cupru Min Abrud detine trei cariere, una de andezit, una de calcar si cariera de cupru de la Rosia Poieni. Compania are circa 530 de angajati si a raportat anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei, la venituri totale de 151,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
Compania detine circa 60% din rezervele de cupru ale Romaniei si este controlata de Ministerul Economiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri