Lantul de supermarketuri Mega Image va continua sa investeasca circa 50 milioane euro anual in deschiderea de magazine in Romania. Chiar daca, deocamdata, vanzarile online sunt mici ca procent din cifra de afaceri, Stavrou a spus ca Mega Image va continua sa se dezvolte pe acest segment.

Compania a incheiat anul trecut cu o retea de 471 de magazine, iar spre sfarsitul acestui an va inaugura al treilea depozit din Romania, cel de la Stefanesti, langa Capitala, in urma unei investitii de 22 milioane de euro.

”In ultimi 2-3 ani am investit cam 50 milioane de euro anual ca sa deschidem 70-80-90 magazine pe an. Vom continua in acest ritm cel putin inca 2-3 ani”, a declarat Vassilis Stavrou, directorul general al Mega Image, intr-o scurta discutie cu presa, cu ocazia lansarii
oficiale a magazinului concept store Baneasa.

Mega Image a cumparat terenul pe care va fi construit depozitul din Stefanesti in 2014. Mega Image mai are doua depozite, unul construit pentru parteneriatul cu eMag, in Bucuresti, si inca unul in Popesti-Leordeni.

La sfarsitul anului trecut, Mega Image a deschis un concept store in Baneasa, vis-a-vis de Ikea. O parte din magazin a fost inchiriata retailerului de articole sportive Decathlon. Proprietarul cladirii este Mega Image, iar investitia s-a ridicat la aproximativ 9 milioane de euro, exceptand achizitia terenului. Printre noutatile aduse de acest concept-store se numara o fromagerie internationala si o ciocolaterie unde poate fi comandata ciocolata personalizata.

Citeste si:
Cat de interesant se anunta 2017 pentru comertul modern
Ce aduce 2017 in comertul...

Stavrou a adaugat ca, in privinta cifrei de afaceri, anul trecut a fost mai bun ca 2014, cand compania a raportat afaceri de 2,8 miliarde de lei. In primul semestru din acest an compania se asteapta la o evolutie similara cu cea de anul trecut.

”Nu conteaza numarul de magazine, ci numarul metrilor patrati de magazin”, a spus Stavrou.

Caramida peste caramida la constructia online-ului

Chiar daca, deocamdata, vanzarile online sunt mici ca procent din cifra de afaceri, Stavrou a spus ca Mega Image va continua sa se dezvolte pe acest segment.

De altfel, Mega Image este in cautarea unui eCommerce project manager, middle sau senior, pentru dezvoltarea canalului de vanzari online. Mega Image livreaza produse pe Internet prin intermediul unui parteneriat cu eMag. Principalul concurent al companiei pe zona de eCommerce este Carrefour-Online.ro.

Citeste si:
Radiografia unui an agitat in retail
Retailul, in anul celor mai...

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image, Shop&Go, AB COOL FOOD si Gusturi Romanesti. Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer international infiintat in 1867 in Belgia care opereaza in prezent pe trei continente.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Interviu cu seful Mega Image: expansiunea, o cursa cu obstacole?