Fenomenul s-a produs din cauza refuzului autoritatilor SUA de a adopta noile standarde bancare, care nu mai garanteaza 100% secretul bancar in cazurile in care se demonstreaza ca banii nu au fost declarati. Acum, avocatii din Londra sau Elvetia recomanda clientilor sa-si mute banii din Bahamas si Insulele Virgine in Nevada, Wyoming sau Dakota de Sud, state americane care practica taxe reduse si garanteaza secretul bancar.

Rothschild, una dintre cele mai vechi institutii financiare din Europa, are filiala in Reno, statul Nevada, care se ocupa cu transferul fondurile clientilor din paradisurile fiscale, precum Insulele Bermuda, in conturi deschise in SUA, care este exceptat de aceste reglementari, conform Adevarul Financiar.

Un director de la Rotschild&Co explica inca din septembrie 2015 cum poate elita fiananciara din intreaga lume sa evite plata taxelor si impozitelor de acasa, potrivit Bloomberg. Mesajul lui este foarte clar: putem sa ajutam clientii sa-si transfere averile in SUA, fara sa plateasca nicio taxa, ascuns de ochii guvernelor lor. Unii numesc Statele Unite, Noua Elvetie.

Citeste articolul pe Adevarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri