Investitorii din piata de la Sibiu, hedgeri sau speculatori, au tranzactionat in prima parte a sedintei de ieri euro la 3,64 lei. Interventia BNR a saltat pretul la 3,6449 lei, pentru ca in partea a doua a zilei moneda unica sa scada la 3,63 lei. In piata leu/dolar cotatiile de cumparare pentru iunie erau de 2,79, iar cele de vanzare de 2,8250 lei. Paritatea euro/dolar cu scadenta in prima luna de vara a fost tranzactionata dimineata la 1,2950 dolari, valoare care se inregistra si in partea a doua a zilei, euro fluctuand in culoarul 1,2930 - 1,2955 dolari. Minimul pentru euro ar putea fi de 1,2770 dolari, optiunile CALL tranzactionandu-se la la un pret de exercitare de 1,2850 dolari cu prime de 80 lei/optiune. Evolutia ascendenta a preturilor futures, conturata in sedintele de marti si miercuri, a inregistrat ieri o scadere la bursa sibiana, actiunile pierzand pentru iunie intre 1 si 4 la suta.

In precedentele doua zile aproape fara exceptie derivatele pe actiuni cu scadenta iunie au inregistrat cresteri importante. Investitorii inspirati, care au intuit la timp schimbarea de trend au beneficiat de profituri consistente. Ieri, cele mai tranzactionate titluri au fost cele ale SNP, pretul coborand de la 0,41, acum doua zile, la 0,4 lei. Pana in iunie actiunile ar putea fluctua intre 0,45 lei, optiunile CALL tranzactionandu-se la 0,43 lei cu prime de 200 lei si 0,3 - 0,33 lei, optiunile PUT tranzactionandu-se la un pret de exercitare de 3,5 lei pentru care s-au platit prime de 200 - 500 lei/optiune. Actiunile TLV au fost tranzactionate la 0,88 - 0,925 lei, pentru prima luna de vara minimul prognozat coborand la 0,87 lei, optiunile PUT fiind realizate la un pret de exercitare de 0,9 lei cu prime de 300 lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri