Importul de minereuri si deseuri neferoase prin porturile maritime a crescut anul trecut cu 9,5%, de la 1,3 milioane de tone la 1,4 milioane de tone, potrivit datelor Portului Constanta.

Importul de minereuri si deseuri neferoase prin porturile maritime a crescut anul trecut cu 9,5%, de la 1,3 milioane de tone la 1,4 milioane de tone. In ambii ani exporturile au fost zero, potrivit datelor furnizate de Administratia Portului Constanta la solicitarea wall-street.ro.

In ceea ce priveste minereurile de fier, deseurile de fier si otel si zgura de furnal, prin porturile Constanta, Midia si Mangalia au fost exportate anul trecut aproape 470.000 de tone, cu 45% mai putin fata de 2014, insa importurile au fost mai mari cu 38%, ajungand la 854.000 de tone.

In timp ce traficul cu minereuri si deseuri neferoase a crescut anul trecut cu 22%, de la 2,5 milioane de tone la 3,1 milioane de tone, operatiunile portuare cu minereuri de fier, deseuri de fier si otel, zgura de furnal au fost de doua ori mai mici, ajung la 2,7 milioane de tone, fata de 5,5 milioane tone in 2014.

Traficul total de marfuri inregistrat in 2015 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 56,33 milioane tone, cu 1,25% mai mult decat in 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri