De mentionat ca PTIR este un patronat al carui presedinte este Florin Jianu, fostul ministru pentru IMM-uri.

Nu numai ca IMM-urile nu au portofoliu dedicat, desi sunt motorul economiei si cel mai important actor economic, dar nu exista nicio sectiune speciala pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (www.minind.ro);

Toate instrumentele pe care un antreprenor le are la indemana nu se regasesc intr-un singur loc. Mai mult decat atat: legea pentru IMM-uri (62/2014), Legea Intreprinzatorului Debutant (97/2014) si Strategia pentru IMM-uri Orizont 2020 (HG 859/2014) nu mai pot fi regasite pe niciun site guvernamental, pentru Programul de finantare Elvetiano-Roman nu exista nicio metodologie publicata oficial, iar toate activitatile desfasurate si create de catre reprezentantii guvernamentali in perioada in care IMM-urile aveau un portofoliu dedicat au disparut.

Citeste si:

"Informatia este greu de accesat, politicile si programele dedicate antreprenorilor sunt foarte putine, iar rezultatul se va vedea pe termen lung", mai spun reprezentantii PTIR. Vorbim pe de o parte de un mediu de afaceri foarte slab, nesustinut si neinformat, iar pe de alta parte, de programe si initiative care vor disparea avand la baza justificarea ca nu exista cerere, continua PTIR.

In acest sens, PTIR cere repunerea in functiune a site-ului www.imm.gov.ro pentru crearea unui mediu de afaceri previzibil, consolidat si informat, caracterizat de instrumente suport eficiente.

UPDATE Miercuri, ora 15.00: Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a transmis wall-street.ro o reactie oficiala cu privire la aceasta stire. Astfel, Astfel, MECRMA sustine ca sustinerea IMM-urilor este una dintre prioritatile strategice pentru anul in curs.