Romania a facut „progrese enorme” din anii ’90 si are acum sansa sa treaca mai repede peste etapele parcurse de alte tari in drumul spre dezvoltare, iar pentru a avea un viitor trebuie sa investeasca in patru domenii.

Pentru a avea un viitor, #RomaniaProfesionista trebuie sa isi concentreze resursele in patru domenii.

„Pentru a asigura viitorul generatiilor care urmeaza si o dezvoltare sustenabila, durabila si pe baze sanatoase, cred ca este deosebit de important ca tara sa aiba o strategie coerenta si sa aplice aceasta strategie in patru domenii: educatie, energie, sanatate si infrastructura”, spune Kinga Daradics, CEO al MOL Romania.

Distribuitorul de carburanti MOL Romania face parte din grupul ungar de petrol si gaze MOL si este activ pe piata romaneasca din 1995, cand si-a deschis prima benzinarie locala, la Salonta, judetul Bihor. Potrivit lui Daradics, Romania s-a schimbat enorm in ultimii 20 de ani si are sansa de a „arde” niste etape prin care au trecut alte tari si a de invata din greselile altora.

„Romania are o sansa mare de a trece mai repede peste etapele pe care le-au parcurs deja alte tari, de a invata din greselile altora si de a profita de enorma sansa pe care o reprezinta fondurile europene”, crede Daradics.

Ce nu vrea industria petroliera: schimbari bruste de legislatie

Piata petroliera este, prin natura sa, impredictibila, iar ultimul lucru de care au nevoie companiile petroliere este o legislatie impredictibila. Operatorii din industria de petrol si gaze au invatat sa se adapteze conditiilor schimbatoare ale pietei, iar elementele de impredictibilitate introduse artificial, precum noi reglementari si legi, nu sunt binevenite.

„As dori sa nu avem elemente de impredictibilitate introduse artificial, cum sunt cele aduse de schimbari bruste de legislație sau reglementari. Cred ca o strategie coerenta si aplicata consecvent in domeniul energiei poate aduce predictibilitate si transparenta nu doar pentru acest domeniu, ci si pentru alte industrii, avand impact asupra mai multor categorii de consumatori”, afirma Daradics.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri