Cheltuielile de la buget pentru Agricultura si Mediu vor scadea cu circa 13%, respectiv 18% in 2007 fata de acest an, urmand ca sumele alocate sa ramana constante pana in 2010, potrivit proiectului de buget.
Ministerul Agriculturii va cheltui in total peste 5,3 miliarde lei, in 2007, din care 3,2 miliarde provin din bugetul de stat, iar restul din venituri proprii sau fonduri externe nerambursabile.

Anul viitor, statul va aloca mai putin cu 13% pentru Agicultura decat in 2006. Suma nu va mai fi majorata pana in 2010.

Ministerul Mediului va avea fonduri totale de peste 1,2 miliarde lei, in 2007. in jur de 873 milioane lei au ca sursa de finantare bugetul de stat. Finantarea Mediului va suferi o diminuare de 18,3% anul viitor. Ca si in cazul Agriculturii, evolutia cheltuielilor din bugetul statului se va mentine la acelasi nivel pana in 2010. in acelasi timp, insa, finantarea totala pentru Mediu, avand si alte surse, va inregistra cresteri substantiale in urmatorii trei ani.

Astfel, 2008 va fi anul de varf in care cheltuielile totale pentru Mediu vor fi majorate cu 68%, ajungand la peste doua miliarde lei. in 2009 si 2010, cheltuielile vor fi usor diminuate comparativ cu 2008. Sumele totale se vor situa la 1,9 miliarde, respectiv 1,7 miliarde lei.

Ministerul Finantelor a demarat, in urma cu mai mult de o luna, discutiile cu ordonatorii principali de credite pentru elaborarea proiectului de buget pentru anul 2007, pe care l-a prezentat in sedinta de guvern de miercuri.

Potrivit ministrului finantelor, Sebastian Vladescu, deficitul bugetar programat pentru 2007 va fi de 2% din PIB, iar ponderea veniturilor in Produsul Intern Brut, in anul 2007, va fi de 31-32%, in conditiile in care in ultimii ani Romania a colectat venituri totale care au reprezentat in medie de 30% in PIB.

In 2007, potrivit Codului Fiscal aprobat de Parlament, bugetul va fi construit pe aceleasi cote ale taxelor principale: TVA -19%, cota unica de 16% pentru veniturile persoanelor fizice si pentru profiturile companiilor. Contributiile de asigurari ar urma sa scada, potrivit ministrului de finante, cu 2%, in 2007, pentru angajator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri