Seful centralei nucleare din Cernavoda, Ionel Bucur, si directorul economic al unitatii, alaturi de alti trei angajati, sunt cercetati de DNA intr-un dosar privind privind atribuirea unui contract in 2008 care presupunea accesul la secrete de stat.

Nuclearelectrica arata, intr-un comunicat, ca ancheta preliminara a DNA a avut in vedere „actiuni sau inactiuni” legate de modul de atribuire a unui contract-cadru de servicii de protectie fizica si monitorizare incheiat in 2008.

Potrivit companiei, care citeaza concluzii ale anchetei DNA, angajatii ar fi eludat legislatia privind contractele care necesita autorizatii speciale din partea Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS).

„Faptele constatate de ancheta DNA nu au afectat si nu vor afecta in niciun fel securitatea nucleara, operarea centralei si/sau asigurarea tuturor celorlalte functii suport aferente activitatii de baza, compania desfasurandu-si activitatea in conformitate cu obiectivele asumate”, precizeaza Nuclearelectrica in comunicat.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus, joi, 18 februarie, masura controlului judiciar pentru cei doi directori. Ca urmare a anchetei DNA, Nuclearelectrica a luat decizia de a-i suspenda din functie pe cei doi directori pe durata controlului judiciar, iar in locul lor au fost numite alte persoane.

Citeste si:
Nuclearelectrica: Platim peste 20 milioane de euro pe an pentru viitor
Nuclearelectrica: Suntem...

„Fata de celelalte persoane cu privire la care s-a pus in miscare actiunea penala, Nuclearelectrica va actiona in conformitate cu prevederile Codului Muncii”, potrivit comunicatului companiei de stat.

Centrala din Cernavoda este singura unitate de productie a electricitarii in reactoare nucleare din Romania si acopera anual aproximativ 20% din necesarul la nivel national.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Taieri de copaci in Parcul Herastrau
Setari Cookie-uri