Concurenta a extins investigatia declansata pe piata masei lemnoase din Romania si a efectuat noi inspectii inopinate la sediile si sucursalele a sase companii din domeniu, respectiv Holzindustrie Schweighofer, Egger Romania, Kronospan Sebes, Silva Logistic Services, Alredia si Lacul Codrilor.

Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei, conform Mediafax.

"Au aparut noi indicii privind posibile intelegeri intre companii din domeniu pentru impartirea pietei, surselor de aprovizionare si fixarea preturilor in cadrul licitatiilor organizate de catre Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat sa extindem investigatia la nivel national", a declarat intr-un comunicat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

La inceputul acestei luni, autoritatea a declansat o investigatie privind posibile intelegeri intre companii active pe piata prelucrarii masei lemnoase in vederea impartirii pietei, surselor de aprovizionare, precum si adjudecarii partizilor (volum de lemn destinat comercializarii) la un pret minimal in cadrul licitatiilor organizate de Directiile silvice Alba si Hunedoara.

De asemenea, Consiliul are in derulare o ancheta sectoriala pe piata lemnului, in cadrul careia sunt analizate structurile si mecanismele de functionare.

Citeste si:
Ce trebuie sa stii despre controalele Consiliului Concurentei
Investigatiile Consiliului...

In august 2015, in raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurentei a facut o serie de recomandari pentru imbunatatirea mediului concurential in acest sector.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noi inspectii ale Concurentei la companii auto si asiguratori