Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei, conform Mediafax.

"Au aparut noi indicii privind posibile intelegeri intre companii din domeniu pentru impartirea pietei, surselor de aprovizionare si fixarea preturilor in cadrul licitatiilor organizate de catre Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat sa extindem investigatia la nivel national", a declarat intr-un comunicat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

La inceputul acestei luni, autoritatea a declansat o investigatie privind posibile intelegeri intre companii active pe piata prelucrarii masei lemnoase in vederea impartirii pietei, surselor de aprovizionare, precum si adjudecarii partizilor (volum de lemn destinat comercializarii) la un pret minimal in cadrul licitatiilor organizate de Directiile silvice Alba si Hunedoara.

Citeste si:

De asemenea, Consiliul are in derulare o ancheta sectoriala pe piata lemnului, in cadrul careia sunt analizate structurile si mecanismele de functionare.

In august 2015, in raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurentei a facut o serie de recomandari pentru imbunatatirea mediului concurential in acest sector.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock