Romana a devenit atractiva pentru investitiile in zona de electrocasnice dupa ce companii ca De`Longhi, Kracher sau Arcelik (producatorul Arctic) au inceput sa devina interesate in marirea si modernizarea capacitatilor de productie.

Mai multe companii multinationale producatoare de electrocasnice au inceput investitii serioase in Romania. Fie ca este vorba de electrocasnice mari sau mici si chiar de componente de electronica auto, in Romania se investeste atat in retehnologizarea vechilor linii cat si in constructia de spatii noi de productie, conform Adevarul Financiar.

„Un studiu facut de BNR arata ca productia de electrocasnice a scazut mult in Romania, raportat la anul 1989. Pe acest fond, investitiile in acest sector sunt necesare”, a declarat pentru Adevarul Financiar analistul economic Constantin Rudnitchi.

Daca Polonia a ajuns sa aiba o productie de 14 miliarde de euro in sectorul electrocasnicelor, in 2014, in Romania, productia din nacest domeniu era estimata la putin peste 500 de milioane de euro.

Pe acest fond mai multe companii producatoare de electrocasnice au inceput deja investitii in acest sector.

Cititi articolul integral pe Adevarul Financiar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Piata de media din Romania, crestere stabila de 13% in 2017