Comparativ cu decembrie, cifra de afaceri a fost mai mica cu 24,4%, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare (-27,7%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-23,9%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-17,5%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), conform Mediafax.

Ca serie ajustata, afacerile au consemnat un avans de 1,9%, pe fondul cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7%) si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,4%). In schimb, vanzarile de produse nealimentare au stagnat.

Fata de ianuarie anul trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul s-a majorat cu 15,6%, pe serie bruta, datorita vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun mai mari cu 26,8%, celor de produse nealimentare (+10,8%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,8%).

Pe serie ajustata, cresterea afacerilor a fost de 14,9%, sustinuta de vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+26,1%), cele de produse nealimentare (+10,6%) si de carburanti in magazine specializate (+5,7%).

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock