Perioada premergatoare celui de al Doilea Razboi Mondial a fost considerata una din cele mai dinamice pentru economia Romaniei care a recuperat din pierderile perioadei de criza din anii `30, insa dupa 1944 a cunoscut din nou un regres destul de pronuntat.

Daca facem o paralela intre economia Romaniei din perioada domniilor regelui Mihai si a tatalui sau, Carol al II-lea, si perioada actuala observam mai multe asemanari. La acea vreme, Romania era cunoscuta pentru resursele sale, in principal cele petroliere, conform Adevarul Financiar.

In acea perioada, Romania se afla in conditiile unei economii de piata. Statul controla caile ferate si industria de armament, insa restul industriei era sub controlul sectorului privat.

Imprumuturile Romaniei erau si ele considerabile, iar resursele si agricultura sustineau exporturile tarii. Fiind pe deficit, una din marile probleme ale Romaniei interbelice era dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Perioada premergatoare celui de al Doilea Razboi Mondial gaseste Romania intr-o legatura economica destul de puternica cu Germania lui Hitler, insa de pe urma acestui gen de comert economia nu a cunoscut salturi extraordinare.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banca Mondiala si-a imbunatatit estimarile privind economia Romaniei