”Credem ca o solutie pentru recuperarea pierderilor companiilor din domeniul energiei regenerabile este inceperea unui demers juridic de arbitraj international. Nu este simplu, dar este posibil si avem motive sa credem ca poate sa fie un succes”, a declarat intr-un comunicat Ciprian Glodeanu, partener Wolf Theiss Romania si presedinte al Asociatiei Romane pentru Energie Fotovoltaica (RPIA).

Potrivit lui Glodeanu, investitorii in energie verde se considera pacaliti de stat, care i-a atras intr-o capcana. Dupa ce au investit 8 miliarde de euro, acestor companii le-a fost diminuat sprijinul promis initial prin legislatie.

"Statul roman a pacalit investitorii atragandu-i voit intr-o capcana, iar dupa ce acestia au adus in Romania peste 8 miliarde de euro, intr-o perioada de profunda criza economica in tara noastra, practic a schimbat peste noapte si fara nicio baza solida legislatia aruncand un intreg sector in haos si din nefericire, in final in faliment”, a adaugat Glodeanu.

Potrivit Organizatiei Patronale a Producatorilor de Energie din Surse Regenerabile din Romania, Patres, o treime din producatorii de energie regenerabila se afla sub riscul intrarii in insolventa din cauza acestor modificari legislative.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro