Datoria externa pe termen mediu si lung a Romaniei a inregistrat la sfarsitul lunii iulie nivelul de 25,7 miliarde de euro, in crestere cu 4,6% fata de sfarsitul anului trecut, releva datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Datoria externa publica si public garantata a fost la sfarsitul primelor sapte luni de 10,9 miliarde de euro, ceea ce inseamna 42,6% din datoria externa pe termen mediu si lung (fata de 45,9% la 31 decembrie 2005). Datoria negarantata public a insumat 13,9 miliarde euro, la 31 iulie 2006, in crestere cu 12,6% fata de sfarsitul anului trecut.

Cresterea exporturilor a facut ca rata serviciului datoriei (raportul dintre serviciul datoriei pe termen mediu si lung si exportul de bunuri si servicii) sa coboare la 16,1 % fata de 18,2% inregistrat la sfarsitul lui 2005 si fata de 16,8% in luna precedenta, informeaza NewsIn.

Pe de alta parte, gradul de acoperire a importurilor prin rezerva oficiala a BNR, de valuta si aur, a scazut la 6 luni de import, fata de 6,4 luni de import la 31 decembrie 2005. in luna aprilie gradul de acoperire a datoriei, descris de cantitatea de valute si aur din rezerva internationala a Romaniei, urcase la 6,6 luni de import.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri