Ministerul Finantelor a vandut, joi, obligatiuni de stat in valoare de 275 de milioane de euro scadente in 26 iulie 2027, peste nivelul anuntat al licitatiei, bancile primind un randament mediu anual de 1%, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Ministerul Finantelor a anuntat o valoare indicativa a imprumutului de 250 de milioane de euro, insa in urma licitatiei, a majorat valoarea cu 25 de milioane de euro, conform News.ro

Cele noua banci participante la licitatie au oferit 329 milioane euro, cu aproape 20% mai mult decat suma ceruta de stat.

Obligatiunile emise de catre stat au o rata a cuponului de 1,25%. In urma licitatiei, randamentul maxim acceptat de catre stat a fost de 1,03%, iar cel mediu de 1% pe an, potrivit datelor BNR.

Pentru anul 2016, programul de imprumuturi al Romaniei prevede atragerea a 48-50 de miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni pe piata interna.

Pentru luna martie, Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa imprumute 3,7 miliarde de lei de pe piata interna, la care s-ar putea adauga 405 milioane de lei din alocari suplimentare.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Guvernul cere BNR sa redefineasca sau sa desfiinteze ROBOR