Paunescu: Incasam continuu bani din creantele externe ale Romaniei

Fondul Proprietatea incaseaza continuu bani din creantele externe ale Romaniei, care vin ca aport la capitalul social, a declarat Alexandru Paunescu, presedintele Fondului.
"Sunt intrari continui, unele mai mici, altele mai mari, sunt sume de ordinul a 20.000 euro sau 5.000 euro care intra continuu in conturile fondului", a declarat Alexandru Paunescu intr-un interviu acordat agentiei NewsIn. Crentele recuperate de statul roman nu nu vor fi incluse in capitalul social al Fondului, de 14,2 miliarde lei. Presedintele Fondului Proprietatea nu a putut estima la cit se ridica sumele incasate pana acum in contul creantelor externe ale Romaniei si nici suma totala pe care o va incasa din aceasta sursa.

"Este treaba Ministerului de Externe si a Ministerului Finantelor sa stabileasca despre ce creante este vorba si care este valoarea acestora, tinand cont ca este vorba despre creante externe, care au o vechime apreciabila. Fondul nu stie care este valoarea nominala a acestor creante, nicidecum cat se va recupera din acestea", a explicat Paunescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri