Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat sambata, la Suceava, ca, in ceea ce priveste domeniul sau, lucrurile ce trebuie rezolvate pentru integrare sunt \"niste conditii tehnice\".

"Cel putin in agricultura, ceea ce va trebui sa facem sunt niste conditii tehnice", a afirmat Flutur, care s-a referit apoi la problema pestei porcine. "Pesta porcina, a aratat Flutur, inseamna ca o perioada de timp nu se exporta carne de porc, ceea ce nu-i de plans, deoarece nici pana acum Romania nu a fost o tara exportatoare de carne de porc, chiar daca exista peste patru milioane de porci in gospodariile taranilor romani", informeaza NewsIn.

"Hotararea noastra este ca, in cateva luni de zile, introducand o legislatie ferma de crestere a porcului, sa dovedim ca am eliminat focarele de pesta porcina si ca vom putea exporta in UE", a mai aratat Flutur. El a precizat ca si Germania are interdictie de export la carnea de porc din cauza pestei porcina. "Aceste conditii tehnice sunt firesti, atat pentru noi, cat si pentru tari care sunt deja membre ale UE", a mai spus ministrul.

El a tinut sa sublinieze ca si problema Agentiilor de Plati vor fi rezolvate pana la sfarsitul lunii decembrie, adaugand ca, in final, Agricultura "care a trecut prin furci caudine a contribuit intr-o pondere foarte mare la integrarea Romaniei in UE". "Este mare lucru sa faci parte dintr-un Guvern care primeste OK-ul intrarii in UE", a incheiat ministrul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei anunță un pachet de ajutor pentru IMM-uri de 1 mld. euro
Setari Cookie-uri