Anul trecut, Produsul Intern Brut a crescut doar ca medie nationala, cu 3,7%, fata de 2014. In Ialomita si Salaj, economia locala a scazut cu 0,7%, iar in Teleorman - cu 2,1%. In 2008, cand economia crestea cu 7,3%, 14 judete iesisera pe minus, anticipand criza din 2009-2010.

Teleorman, Salaj si Ialomita sunt judetele pentru care 2015 a fost un an de recesiune, nu de crestere economica, Produsul Intern Brut al acestora fiind in scadere fata de 2014, reiese din datele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), conform Adevarul Financiar.

Mai exact, in timp ce media nationala crestea cu 3,7%, surprinzandu-i si pe cei mai optimisti oficiali, economia locala a Teleormanului scadea cu 2,1%, a Salajului cu 0,7% si a Ialomitei cu 0,7%.La limita stagnarii, cu cresteri sub 1% a economiei locale, se gasesc judetele Mehedinti, Constanta (!) si Braila.In acelasi timp, peste media nationala au evoluat 20 de judete plus municipiul Bucuresti, topul cresterilor fiind dominat de Ilfov, Brasov si Cluj, fiecare cu +5,7%.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Daraban: Romania umbla cu niste cifre de parca vrea sa populeze luna