Preturile productiei industriale pe piata externa si pe cea interna au inregistrat in luna februarie scaderi de 3,3%, comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, a declarat Institutul National de Statistica.

Raportat la prima luna a acestui an, scaderea preturilor a fost de 1%, conform Mediafax.

Potrivit INS, pe piata interna preturile au coborat cu 3,6%, in timp ce pe extern cu 2,8%. Cea mai mare scadere a fost inregistrata de industria energetica, de 11,7%, urmata de cea a bunurilor intermediare cu 3,7%. In schimb, pe zona bunurilor de folosinta indelungata preturile au urcat cu 3,2% fata de februarie 2015.

Pe ramuri industriale, se remarca o scadere anuala de 35,8% la fabricarea produselor de cocserie si a celor obtinute din prelucrarea titeiului, de 15,4% in metalurgie si de 7,7% atat la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, cat si la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat.

INS precizeaza ca datele pentru luna ianuarie 2016 au fost rectificate, iar cele pentru februarie 2016 sunt provizorii

Sursa foto: jijomathaidesigners / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri