Ministrul Economiei, Codrut Seres, i-a propus omologul sau rus, Viktor Hristenko, ca Romania si Rusia sa demareze o analiza pentru interconectarea sistemelor energetice, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Potrivit comunicatului MEC, in cadrul intrevederii cu ministrul rus al energiei, seres i-a solicitat acestuia un raspuns la propunerea de memorandum, inaintata de Romgaz conducerii Gazprom, cu privire la constituirea depozitului de gaze Roman-Margineni.

Comunicatul MEC mentioneaza ca Romania si Rusia vor initia procedurile diplomatice pentru modificarea tratatelor economice, dupa ce Romania va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Seres a participat in perioada 26-27 septembrie la reuniunea Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN) de la Soci (Federatia Rusa), unde ministrii energiei din cele 12 state membre ale Organizatiei au sustinut necesitatea crearii unei politici energetice regionale armonizate, argumentul principal fiind ca siguranta alimentarii depinde de nivelul de interconectare a retelelor de transport.

In cadrul reuniunii, ministrul roman al Economiei a spus ca "proiectul Nabucco ramane o prioritate a Romaniei pentru diversificarea surselor de energie".

Potrivit MEC, la finalul intrevederii, ministrii celor 12 state membre OCEMN au adoptat o declaratie comuna privind securitatea alimentarii cu energie, diversificarea surselor si cresterea eficientei energetice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri