Companiile din industrie au inregistrat o cifra de afaceri in crestere, in a treia luna a acestui an , cu 3% fata de martie 2015, ritm in scadere fata de februarie, cea mai mare cerere provenind in continuare din sectorul bunurilor de folosinta indelungata, potrivit datelor publicate, de catre Institutul National de Statistica (INS)

Afacerile din industrie au crescut cu 6,6%, dupa un declin cu 1,7% in ianuarie, conform News.ro

Cumulat pe primele trei luni, afacerile din industrie au crescut cu 2,5% fata de aceeasi perioada din 2015. Cea mai mare crestere a fost inregistrata, in martie, in industria bunurilor de folosinta indelungata, in timp ce doua mari sectoare au fost pe minus.

"Pe marile grupe industriale cresteri au inregistrat: industria bunurilor de folosinta indelungata (+20,6%), industria bunurilor de capital (+9,5%) si industria bunurilor de uz curent (+6,8%). Scaderi s-au inregistrat in industria energetica (-23,7%) si industria bunurilor intermediare (-0,9%)", se arata in raportul INS.

Incetinirea indicatorului afacerilor din sectorul industrial vine pe fondul avansului sub estimari a cererii externe. In primele trei luni din acest an exporturile au crescut cu 3,5%, pana la 13,85 miliarde euro, sub prognoza pentru intregul an, care indica un avans de 5,5% fata de 2015.
In 2015, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,4% comparativ cu anul precedent, cel mai mare avans, de 8,8%, fiind inregistrat in industria bunurilor de capital.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri