Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda un imprumut de 10 milioane de dolari pentru fabrica de tevi din otel Donasid S.A. din Calarasi, detinuta de grupul Tenaris, ca parte a unui imprumut total de 60 de milioane de euro, a anuntat banca de investitii.

Banii vor fi folositi pentru finantarea retehnologizarii si a cresterii capacitatii de productie a companiei Donasid SA, din Calarasi, specializata in fabricarea tevilor de conducte.

Productia anuala este estimata sa creasca pana la 425.000 de tone in 2009, de la nivelul actual de 230.000 de tone, majoritatea vanzarilor fiind indreptate catre Silcotub Zalau, anunta NewsIn.

Proiectul include restructurarea fostei companii de stat intr-o firma viabila si va contribui la dezvoltarea industriei de tevi in Romania, se arata in proiectul de imprumut, care va fi supus aprobarii finale a directorilor BERD pe 7 noiembrie.

Silcotub, principalul client al Donasid, este specializat in productia de conducte pentru gaz si petrol, dar si pentru industriile energetice si auto, un segment neacoperit de celelalte companii din tara.

Potrivit BERD, creditul acordat va avea o influenta importanta pentru dezvoltarea judetului Calarasi.

Donasid S.A. este o subsidiara a grupului Tenaris, corporatie inregistrata in Luxembourg, liderul global in productia de tevi din otel dintr-o singura bucata. Grupul detine si Silcotub Zalau, companie aflata in proces de delistare de la Bursa de Valori Bucuresti.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori din Romania, alocand peste 3,1 miliarde de euro in aproximativ 112 proiecte din 1990 si pana in prezent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri