Creditul neguvernamental a crescut cu 56,9% in 2006

Creditul neguvernamental a crescut in luna august cu 3,5% (3,55% in termeni reali) fata de luna precedenta, pana la nivelul de 82,1 miliarde de lei noi, cu 56,9% peste valoarea inregistrata la finele lunii august 2005, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Creditul in lei a crescut in luna august cu 3,6% (3,7% in termeni reali), in timp ce creditul in valuta exprimat in lei s-a majorat cu 3,3% (exprimat in euro, creditul in valuta a crescut cu 3,7%).

Cresterea de 56,9% (48% in termeni reali) fata de perioada similara a anului trecut s-a datorat dublarii creditului in lei (93,2% in termeni reali) si cresterii cu 24,1% a componentei in valuta exprimata in lei (exprimata in euro, cresterea creditului in valuta a fost de 23,5%). In luna iulie, ritmul anual de crestere a creditului neguvernamental era de 57%.

Creditul neguvernamental in lei pentru populatie a crescut in luna august cu 126% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce creditul neguvernamental pentru firme s-a majorat cu 89%, potrivit datelor BNR citate de NewsIn. Imprumuturile in valuta pentru populatie au fost cu 49% mai mari in luna august fata de aceeasi luna a anului trecut, in timp ce imprumuturile in valuta pentru firme au fost in crestere cu 13,7%.

Creditul guvernamental, care exprima imprumuturile contractate sau garantate de statul roman, a inregistrat in luna august un sold creditor de 11,3 miliarde de lei noi, bani datorati de statul roman, fata de un sold creditor de 11,2 miliarde de lei noi in luna precedenta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri