Din impozitul pe 2004 se mai pot scadea cheltuielile cu asigurarile private de sanatate si pensii private
Contribuabilii care doresc sa deduca din impozitul pe venitul global aferent anului 2004 cheltuielile cu asigurarea locuintelor, asigurarile private de sanatate si pensii private trebuie sa depuna la administratiile financiare o serie de documente, potrivit unui ordin al ministrului Finantelor Publice. Documentele trebuie depuse impreuna cu declaratia de venit global, pana pe data de 15 mai a anului 2005, in caz contrar persoanele respective urmand sa piarda dreptul de deducere.

In cazul asigurarilor de locuinte documentele necesare sunt contractul de asigurare, chitanta, actul de proprietate si actele de stare civila, iar pentru celelalte deduceri este suficient documentul de atestare a platii. Pentru fiecare deducere a fost stabilita o valoare maxima de 200 de euro pe an. Deducerea pentru asigurarea locuintelor se acorda persoanei fizice care detine in proprietate locuinta respectiva, iar daca locuinta este detinuta in comun va beneficia de facilitate fiecare coproprietar contribuabil.

In urma modificarilor aduse Codului Fiscal la sfarsitul anului trecut prin introducerea cotei unice de impozitare, au fost eliminate deducerile privind reabilitarea termica a locuintei (cel mult 15 milioane lei pe an), asigurarile private de sanatate si asigurarea locuintei de domiciliu. In schimb, contribuabilii care obtin venituri din activitati independente vor beneficia in continuare de deducerea primelor pentru asigurari private de sanatate, in limita echivalentului a 200 de euro anual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri