Dintr-un total de 26 de ramuri industriale monitorizate de Institutul National de Statistica (INS), in 13 sectoare a crescut productia industriala in primele patru luni din acest an fata de perioada similara din 2015, in alte doua a stagnat, iar in ale 11 productia a scazut, scrie Adevarul Financiar.

In topul cresterilor se regasesc sase sectoare unde avansul productiei a fost cu doua cifre (peste 10%). De departe, topul este dominat de sectorul fabricarii produselor din tutun, cu un plusd al productiei de 45,9%, urmat de sectorul in care se fabrica produse din minerale nemetalice (+26,2%), apoi de confectiile metalice (+17,9%) si de industria hartiei (+17,3%).

La limita stagnarii s-au situat prelucrarea lemnului si fabricarea altor mijloace de transport, unde productia a avansat doar cu 0,8%. La scaderi, patru sectoare au consemnat maxime cu doua cifre: serviciile anexe extractiei (-44,4%), fabricarea calculatoarelor (-25,6%), industria chimica (-11,1%) si extractia carbunelui (-10,6%).

Cresterea cererii de consum isi spune cuvantul

Ce au in comun sectoarele cu cele mai mari cresteri ale productiei? In primul rand faptul ca aici se fabrica produse specifice consumului populatiei (tutun, gresie, faianta, confectii metalice, hartie sau echipamente electrice).

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Sursa foto: graja / Shutterstock Happy Together / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri