Excedentul bugetelor locale a fost de 0,6%, la finele lunii septembrie, insemnand aproximativ doua miliarde de lei, in conditiile in care exista unele administratii locale care au nevoie de finantare suplimentara, a declarat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, citat de NewsIn. "Solicitarile de suplimentare se situeaza intre 2,4 si 2,8 miliarde de lei. Este evident ca in zona bugetelor locale exista, pe de o parte, nevoie de bani, iar pe de alta parte, surplusuri", a spus Vladescu.

Potrivit ministrului finantelor, distributia teritoriala a veniturilor este o alta problema cu care se confrunta Ministerul Finantelor Publice. "in mod cert, exista localitati bogate care fac presiuni ca mare parte din veniturile pe care la aduc la buget sa ramana la ele, pe de alta parte exista comune si orase care au nevoie de fonduri de echilibrare pentru ca veniturile le sunt insuficiente", a adaugat Vladescu.

Ministrul a considerat ca, in paralel, cu descentralizarea responsabilitatilor administratiilor locale, trebuie sa existe si o incredere ca respectivele fonduri vor fi cheltuite cu responsabilitate si a atras atentia primarilor si celorlalti reprezentanti ai autoritatilor locale prezenti, marti, la dezbaterea pe tema descentralizarii, ca de la 1 ianuarie 2007, UE ii va da foarte multi bani Romaniei, dar cheltuirea lor depinde de autoritati.

Vladescu a mai spus ca bugetul de stat este unul limitat, iar dezvoltarea localitatilor nu poate sa vina decat din "banii pe care contribuabilul european ii face cadou Romaniei".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Turismul global bate record dupa record. Insa cu ce consecinte?
Setari Cookie-uri