Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a lansat astazi primele doua din cele zece programe nationale pe care le gestioneaza anul acesta: Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata si Programul national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.

Prin aceste programe nationale se finanteaza implementarea celor mai bune planuri de investitii sau de afaceri depuse online de catre aplicanti pe site-ul www.aippimm.ro, calcularea punctajelor acestora facandu-se in mod automat, transparent si in timp real.

Bugetul alocat Programului de comert si servicii pentru anul 2016 este de 21.049.000 lei, prin implementarea programului in anul curent estimandu-se acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 156 de beneficiari. Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil este de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar.

„Interesul potentialilor beneficiari pentru Programul de comert si servicii este unul important. In anul 2015, de exemplu, au fost depuse 1229 de dosare si au fost create 724 de noi locuri de munca, 400 dintre acestea fiind din randul absolventilor sau somerilor. Particularitatea Programului Comert si Servicii de piata consta in capacitatea de a finanta idei foarte variate, care aduc valoare adaugata economiei”, a precizat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Pentru implementarea Programului dedicat femeilor antreprenor in anul 2016 bugetul aprobat este de 500.000 lei, valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil fiind de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 50.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri