Schimburile comerciale romano-ungare vor ajunge la aproximativ trei mld. euro

Schimburile comerciale romano-ungare vor atinge valoarea de aproximativ 3 miliarde euro la sfarsitul anului 2006, Romania fiind o piata atat de export, cat si o tara cu care se va coopera in Uniunea Europeana, odata cu dobandirea statului de tara membra a UE, a precizat Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Terenyi Janos, la conferinta economica cu tema "Aderarea la Uniunea Europeana - Suport al Dezvoltarii Relatiilor Romano-Maghiare".

Numai in semestrul I 2006 schimburile comerciale dintre Romania si Ungaria au inregistrat o crestere medie de 30% fata de perioada similara a anului 2005, atingand valoarea de 1,7 miliarde euro, conform Rompres.

Situatia investitiilor de capital, la sfarsitul lunii iunie 2006, indica 340 milioane euro capital ungar ajuns in Romania, clasand Ungaria pe locul 13 ca investitor in tara noastra.

La TIB 2006 sunt prezente circa 30 de companii maghiare, lidere in domenii cum ar fi piese si subansamble auto, hidraulica, electronica, prelucrarea metalului, industria chimica, instalatii, etc. Presedintele Romexpo, George Cojocaru, prezent la conferinta, a precizat ca din cele 1.000 de companii prezente la TIB 2006, circa 35% sunt firme straine, din 27 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri