Ministerul Transporturilor va aloca cinci miliarde de euro pentru transporturi, din care trei miliarde si jumatate vor fi cheltuiti pentru infrastructura si material rulant pentru coridorul IV european, a declarat, vineri, ministrul transporturilor, Radu Berceanu.
Berceanu a precizat ca cele trei miliarde si jumatate de euro, care vor fi folosite pentru reablitarea coridorul IV, vor proveni atat din fonduri structurale de la Uniunea Europeana (2,5 miliarde de euro) cat si de bugetul de stat (un miliard de euro), conform NewsIn.

"Daca banii vor fi cheltuiti corect, in acest fel vom putea schimba fata caii ferate romanesti, sa nu mai avem atatea probleme", a spus Radu Berceanu.
Reabilitarea culoarului IV va fi definitivata in 2013. Tronsonul Bucuresti-Constanta este deja facut, urmeaza sa se inceapa lucrarile la tronsoanele Bucuresti-Campina, Campina-Brasov, Brasov-Simeria si Simeria-Curtici. Pe tronsonul Bucuresti-Constanta trenurile vor circula cu 200 de km/ora, iar pe celelalte cu 160 de km/ora.

Ministerul Transporturilor va deschide saptamana viitoare licitatia pentru achizitionarea de vagoane pentru trenurile de calatori. Radu Berceanu a declarat ca la licitatie vor participa noua firme, printre care si Alstom, iar pretul unui vagon se va incadra intre patru si cinci milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri