UE ne da peste 200 mil. euro pentru dezvoltarea pescuitului

Romania va primi, dupa aderare, 209 milioane de euro pentru dezvoltarea pescuitului, o parte din suma urmand sa fie utilizata pentru cresterea consumului de peste si pentru cresterea nivelului de trai al pescarilor, informeaza ultimul numar al Buletinului de Integrare Europeana elaborat de Guvern.

Potrivit Buletinului de Integrare Europeana, citat de NewsIn, banii sunt alocati pentru perioada 2007 - 2013 si vor fi gestionati de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, institutie care a elaborat deja documentul de strategie peivind gestionarea sumelor.

Astfel, proprietarii de nave si de ambarcatiuni de pescuit vor primi sprijin pentru casarea sau modernizarea navelor. Totodata, fermierii privati sau organizatiile de producatori vor primi sprijin pentru a construi ferme de acvacultura sau pentru a le moderniza pe cele deja existente, iar procesatorii si organizatiile de producatori vor beneficia de sprijin pentru investitii in unitatile de procesare.

Un alt obiectiv in reprezinta reabilitarea apelor interioare si a zonelor de reproducere a pestilor. in ceea ce priveste dezvoltarea zonelor pescaresti, se va pune accentul pe dezvoltarea ecoturismului, diversificarea activitatilor economice in zonele pescaresti, beneficiarii ajutoarelor fiind comunitatile de pescari sau de muncitori din domeniul pescuitului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri