Reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii (CNIPMMR) i-au solicitat directorului general al Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), Eugen Ghiulea, reducerea timpului necesar pentru inscrierea si radierea unei firme, a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

"In cadrul discutiei pe care am avut-o cu directorul Ghiulea, alaturi de 30 de reprezentanti ai mediului de afaceri, am inaintat propunerea de a fi redusa perioada si costurile necesare inscrierii, respectiv radierii unei firme. Directorul ONRC a afirmat ca va lua in seama propunerea noastra existand posibilitatea unor costuri mai reduse", a declarat Nicolescu, citat de NewsIn.

Presedintele CNIPMMR a afirmat ca initiativa inaintata Oficiului a vizat posibilitatea extinderii comunicarii electronice cu registrul. "Domnul Ghiulea ne-a informat ca exista o strategie de dezvoltare in acest sens, iar anul viitor vor fi introduse toate procedurile necesare pentru inregistrarea online a documentelor cu utilizarea semnaturii electronice, ceea ce va contribui la reducerea timpului necesar si a costurilor necesare pentru inregistrarea si radierea unei firme", spus Nicolescu.

El a adaugat ca ONRC va introduce un sistem capabil sa ofere informatii firmelor despre orice companie sau intreprindere din Romania. "Una din cauzele falimentului in Romania il reprezinta lipsa de informatii asupra bonitatii firmelor, astfel ca multi au cazut in plasa unor tepari, ceea ce speram ca va fi mai greu, dupa introducerea acestui serviciu", a precizat presedintele CNIPMMR.