Salariul mediu net prognozat pentru 2007 va fi de 948 lei (aproximativ 270 de euro), cu 11,8% mai mare decat cel din 2006, potrivit vicepremierului Bogdan Pascu. Potrivit unui comunicat remis NewsIn, vicepremierul Bogdan Pascu si expertii FMI au discutat la Bucuresti despre politica salariala a Guvernului, politica energetica, precum si evolutiile si perspectivele macroeconomice, informeaza un comunicat al Executivului.

"Pe total economie, castigul salarial mediu brut prognozat pentru anul 2007 va atinge nivelul de 1.270 lei, mai mare cu 12,4% fata de anul 2006, iar castigul salarial mediu net prognozat va atinge nivelul de 948 lei, cu 11,8% mai mare decat cel realizat anul anterior", le-a spus expertilor FMI ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii.

In ceea ce priveste politicile salariale, vicepremierul a aratat ca rata somajului este in scadere, in primul semestru al lui 2006 fiind de 5,1%. Ritmul de crestere a produsului intern brut, de 7,4% in semestrul I al anului 2006, este cel mai ridicat dintre cele inregistrate pentru aceasta perioada in ultimii ani. De asemenea investitiile au continuat sa inregistreze ritmuri de crestere ridicate, care au sporit substantial contributia acestora la cresterea reala a produsului intern brut", a adaugat Bogdan Pascu.

Vicepremierul a mai discutat cu reprezentantii FMI despre politica energetica a Romaniei pe perioada 2006-2009, documentul fiind elaborat si postat pe site-ul MEC, pentru analiza si comentarii, urmand sa fie transmis spre adoptare Guvernului.

Privatizarile din sectorul energetic sunt foarte importante pentru dezvoltarea unei economii solide care sa faca fata cu succes integrarii in UE si vreau sa va spun ca avem in vedere listarea la bursa si pentru Transgaz, dupa modelul Transelectrica care a reprezentat un succes. Ministerul Economiei si Comertului a lansat deja procesul de selectie a firmei de intermediere pentru oferta publica initiala in vederea listarii societatii la BVB, procesul de evaluare a ofertelor fiind in curs de desfasurare", a mai afirmat Pascu.

Delegatia Fondului Monetar International se afla in perioada 4-10 octombrie 2006 la Bucuresti, pentru o serie de intalniri consultative cu reprezentantii Guvernului Romaniei. Din delegatia FMI au facut parte seful misiunii FMI pentru Romania, Emmanuel van der Mensbrugghe si reprezentantul regional al FMI in Romania si Bulgaria, Juan Jose Fernandez Ansola.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri